Починаючи з першого серпня, ціна на електронний проїзний документ у додатку “Київ Цифровий” зросте на десять гривень.

Про це проінформували у КМДА, посилаючись на дані від Головного інформаційно-обчислювального центру.

Тепер для користування міським транспортом столиці віртуальна транспортна карта обійдеться у 50 гривень. У той час, як раніше його ціна становила 40 гривень.

Попри збільшення вартості, електронний проїзний залишатиметься на 50% вигіднішим за фізичний аналог, ціна якого підскочила до 75 гривень у квітні поточного року.

Також підкреслюється, що тарифи на проїзд у громадському транспорті не зазнають змін. Вартість одноразового проїзду у метрополітені, на автобусі, трамваї, тролейбусі чи фунікулері становить 8 гривень, а при поповненні картки на п’ятдесят поїздок — лише 6,5 гривень. У міській електричці ціна квитка залишається 15 гривень.

Коригування ціни на цифровий проїзний забезпечить продовження надання якісних послуг в умовах відключень світла та зростання цін на електрику, яка є ключовою для функціонування системи електронних квитків, зазначають у міській державній адміністрації.

У повідомленні також підкреслюють основні переваги використання цифрового проїзного:

  • Завжди доступний у вашому смартфоні;
  • Дешевший, порівняно з пластиковими картками;
  • Швидка оплата проїзду за декілька секунд;
  • Немає ризику втрати, на відміну від фізичних карток.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про оновлення на дорогах столиці, де були створені спеціальні смуги для громадського транспорту, що допомагають автобусам та тролейбусам оминати пробки та прискорюють їх рух.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій