Городніми справами традиційно займаються навесні. Проте, деякі культури краще всього саджати під зиму. Одна з таких – цибуля. Якщо висадити її у вересні чи жовтні, урожай буде набагато кращим, ніж після травневих посадок.

Нагадаємо, на днях повідомлялась позиція колишнього генсека НАТО Й. Столтенберга щодо війни в Україні. На його думку, ЗСУ мають повне право використовувати іноземну зброю для ударів по території Росії. Лише послаблюючи її наступальну силу, державу-агресора можливо зупинити. 

Коли восени саджати цибулю

Досвідчені садоводи та городники зазвичай висаджують цибулю у вересні. Проте, на початку цієї осені стояла майже літня погода, тож осінню висадку довелось відкласти до жовтня. Тиканку найкраще саджати приблизно за 30 чи 35 днів до настання перших заморозок.

Згідно прогнозу метеорологів, вони, скоріше за все, наступлять під кінець листопада. Отже, друга половина жовтня 2024 року – оптимальний час для саджання цибулі під зиму. Вона встигне укорінитись і нормально перенесе мінусову температуру.  

Найкраще закладати цибулинки у грунт за помірно прохолодної погоди, інакше вони можуть почати завчасно проростати і не переживуть зиму. Також корисно попередньо обробити посадковий матеріал інсектицидами, які захистять його від зимуючих шкідників.  

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій