Міське підприємство “Київпастранс” запрошує на безплатні курси для майбутніх водіїв міського транспорту, включаючи трамваї, тролейбуси та автобуси.

Про це підприємство повідомляє у Facebook.

Люди віком від 21 року, незалежно від статі, мають можливість навчитися цієї професії. Особливо на проходження курсів запрошують жінок.

Програма навчання триватиме три місяці, і для студентів з інших міст буде надано житло.

За повідомленням KП “Київпастранс”, ті, хто успішно пройде навчання, отримають гарантоване працевлаштування, конкурентну зарплату та вигідний соціальний пакет.

Для ознайомлення з детальнішою інформацією в повідомленні надають відповідний номер телефону.

Нагадаємо, в останні дні травня керівництво київського метрополітену повідомило про необхідність збільшення часових проміжків між прибуттям потягів через відчутну нестачу кваліфікованих робітників.

Основними факторами, що спричинили цю ситуацію, стали часткова міграція населення, особливості робочих спеціальностей та призов метрополітенівських працівників до лав Збройних Сил України.

Згодом Віктор Вигівський, керівник столичного метро, зазначив, що жінки все частіше обирають роботу в підземці, займаючи різноманітні посади.

У червні було оголошено про початок набору на курси для машиністів потягів, на які надійшло понад 450 заявок, і приблизно половина з них була від жінок.

Станом на кінець червня, комунальне підприємство “Київпастранс” зазнало дефіциту персоналу на рівні 27%. Приблизно 1,5 тисячі вакансій було відкрито.

Комунальне підприємство “Київміськсвітло” також відчуває нестачу кадрів, яка складає 14%, і відповідно оголосило про відкриття вакансій для різних робітничих спеціальностей.

У деяких компаніях, що обслуговують дорожню інфраструктуру Києва, спостерігається брак спеціалістів на рівні 28-30%. Особливо гостро відчувається потреба у професіоналах таких як водії, механіки, машиністи та маляри.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій