В Ірпені діє притулок, створений організацією “Зоопатруль Україна”, який надає прихисток собакам та котам, евакуйованим із зони бойових дій. Наразі тут знайшли новий дім понад п’ятсот чотирилапих. Волонтери дарують місячний запас корму тим, хто готовий прихистити тварину у своїх помешканнях.

Про це повідомили в Ірпінській міській раді.

Притулок від цієї організації було відкрито у березні 2023 року. Раніше, у 2022 році, до моменту його створення, “Зоопатруль” активно займався порятунком тварин із зачинених домівок містян, які були змушені покинути свої оселі через військові дії.

Зараз захисники чотирилапих активно займаються їхньою евакуацією з територій, що розташовані найближче до фронту. В ірпінському притулку знайшли прихисток 292 собаки та 214 котів. Волонтери прагнуть забезпечити кожну тварину новим домом.

Жителі, які бажають взяти до себе улюбленця, можуть звернутися через приватні повідомлення на сторінках “Зоопатруль Україна” у Facebook та Instagram, або ж заповнити анкету потенційного власника. Також існує можливість зв’язатися з притулком за відповідними номерами “гарячої лінії”, які вказуються у повідомленні.

Зазначається, що консультант з адопції надасть всю необхідну інформацію про вибрану тварину та поради щодо її догляду. Крім того, новим власникам, які вирішать взяти чотирилапого з притулку, волонтери вручать запас корму на перший місяць.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що столичний зоопарк на деякий час переселив слона у зимовий вольєр. Оскільки у Києві вкотре фіксують температурні рекорди, працівники роблять все, щоб тварина не перегрілася через спеку.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій