У четвер, 18 липня, на аукціоні, організованому Фондом держмайна, відбувся аукціон. Продали престижний готель “Козацький”, що знаходиться у самому серці столиці на Майдані Незалежності.

Про це йдеться у тендері на сайті “Prozorro.Продажі”.

Готель перейшов у власність аграрного кооперативу “Надія” за суму в 400 мільйонів гривень.

Стартова вартість становила більше ніж у 155 мільйонів гривень. За результатами торгів між трьома претендентами, що проходив за методом трираундового англійського аукціону, кінцева ціна виростала більш ніж удвічі.

Згідно з інформацією, наданою Фондом державного майна, кошти, отримані від продажу, будуть спрямовані до держбюджету України після оформлення угоди. Додатково, новий власник зобов’язаний сплатити податок на додану вартість у розмірі 80 мільйонів гривень.

Переможець аукціону має зобов’язання внести оплату за лот протягом 20 робочих днів з моменту завершення торгів. Укладення договору купівлі-продажу відбудеться тільки після підтвердження внесення коштів до бюджету, як це підкреслили представники Фонду.

У випадку, якщо СТОВ “Надія” не зможе виконати фінансові зобов’язання, право на купівлю готелю перейде до компанії “Інжур”, чия пропозиція була всього на 1000 гривень меншою.

Віталій Коваль, керівник Фонду, наголосив, що приватизація активів, які не мають стратегічного значення, є ключовим елементом для зміцнення внутрішньої економіки країни, що перебуває у стані війни. Це не тільки сприяє збільшенню державного бюджету, з якого фінансуються оборонні потреби, але й відкриває нові перспективи для розвитку бізнесу та місцевих громад.

Зазначається, що з часу запровадження системи приватизаційних аукціонів, до державної казни надійшло понад 17,5 мільярдів гривень. На липень 2024 року було оголошено понад 100 онлайн-аукціонів для продажу державних та комунальних об’єктів. Участь у цих аукціонах можлива для всіх зацікавлених осіб, які зареєструвалися на сайті “Prozorro.Продажі”, що має відповідну акредитацію.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій