Вісім дітей-пацієнтів з ураженої лікарні “Охматдит” були доставлені для лікування до Німеччини.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Раніше цього тижня чотири дитини вже вирушили на лікування до Австрії та Швейцарії. Всього, дванадцять дітей, які постраждали від нападу на “Охматдит”, були евакуйовані за кордон.

Серед тих, хто був евакуйований цього разу, — трирічний Дмитро, який вирушив зі своєю матір’ю Оксаною. Він був діагностований з гострою лімфобластною лейкемією минулого місяця.

Мама хлопчика поділилася, що під час атаки вони перебували в лікарні, що стало для них шоком. Вона зазначила, що через обмежені можливості “Охматдиту” вони змушені шукати лікування за кордоном. Вона також додала, що боротьба з цією хворобою є тривалою та складною процедурою.

Міністерство охорони здоров’я України нагадало батькам дітей з лікарні “Охматдит”, що вони мають можливість отримати консультації від медичних фахівців стосовно необхідності евакуації своїх дітей.

В офіційному повідомленні зазначено, що батьки, які вважають евакуацію своєї дитини необхідною, повинні заповнити форму на сайті МОЗ. Координатори програми “Medevac” нададуть допомогу у зборі потрібних документів та розв’язанні організаційних питань.

Нагадаємо, 8 липня вранці в Київській області та в самому Києві російські війська обстріляли багато будівель. У результаті атаки, уламки ракет впали у семи районах столиці, внаслідок чого загинуло понад 33 особи та більше сотні отримали поранення.

Під час останнього ранкового ракетного нападу на Київ дитяча лікарня “Охматдит” зазнала серйозних пошкоджень. Ворожі військові навмисно випустили ракету Х-101 у напрямку медичного закладу для дітей.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій