Дмитро Перов, активіст зі столиці, виступає з ініціативою врятувати та відновити історичний корпус №3 лікарні “Охматдит”, пошкоджений внаслідок ракетного удару Росії.

Він розмістив відповідну петицію на офіційному порталі уряду.

Перов нагадав, що третій корпус лікарні є об’єктом архітектурної спадщини, зведеним на початку 20 століття. Він переконаний, обіцяних іноземними союзниками 10 мільярдів євро на реконструкцію “Охматдиту” вистачить для реставрації цієї значущої будівлі.

У тексті петиції зазначається, що так само як колись родина Терещенків, величезна кількість українських меценатів та волонтерів зібрали кошти на відновлення “Охматдиту”. Зокрема додається, що зазначеної суми іноземної допомоги цілком достатньо, аби відбудувати пам’ятну будівлю. Цього вистачить, аби зберегти її як нагадування про варварство та кровожерливість Росії та незламність і стійкість українського народу.

Третій корпус лікарні “Охматдит” було зведено у період з 1901 по 1903 роки за ініціативою відомих благодійників та промисловців України — сім’ї Терещенків. Проєкт цієї будівлі створив знаменитий архітектор з Києва Володимир Ніколаєв. Цей корпус слугував лікарнею для робітників, які не мали змоги оплачувати лікування. Вони отримували медичну допомогу безплатно, а фінансування здійснювалося коштом родини Терещенків.

У радянську епоху в корпусі №3 працював відомий дитячий хірург — Андрій Шуринок. У 1970 році на фасаді цієї будівлі було встановлено меморіальну дошку на честь професора, яка дивом залишилася непошкодженою після недавнього ракетного нападу.

Нагадаємо, 8 липня російська армія здійснила масований ракетний обстріл Києва. Внаслідок цього атаки було знищено або ушкоджено корпуси лікарні “Охматдит” та інші споруди у столиці.

У відповідь на це, уряд України зобов’язався повністю відновити медзаклад. На засіданні 9 липня було прийнято рішення про виділення 100 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету на невідкладні ремонтні роботи в лікарні. Додатково, значні суми грошей для реконструкції “Охматдиту” були зібрані громадянами України та представниками бізнесу.

Проте, уряд планує знести сильно пошкоджений історичний корпус лікарні.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій