Бучанська громада з Київщини передали ще 60 FPV-дронів для військових ЗСУ на Авдіївський напрямок.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Загальна сума в 1,1 мільйона гривень на придбання цих дронів була зібрана під час кампанії “Бучанський дрон 2.0”, організованої разом із благодійним фондом “Bravo Ukraine”.

Федорук зазначив, що ці апарати забезпечать воїнів на 2-3 дні. Необхідно продовжувати цю роботу. Він додав, що мета — створити потужний дроновий флот, який допоможе українським військовим бути захищеними.

Раніше, у червні, Бучанська громада надала п’ять дронів із тепловізійним обладнанням на суму понад 900 тисяч гривень, придбаних за кошти місцевого бюджету.

Нагадаємо, Київська область раніше виділила значну підтримку українським військовим, передавши набір дронів та автомобілів для 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. Допомога також була надіслана воїнам батальйону “Свобода” та 28-ї окремої механізованої бригади.

Зокрема з ініціативи Бучанської громади було передано два автобуси та один позашляховик для армії. З місцевого бюджету було виділено кошти на придбання десяти дронів моделі Mavic 3, на суму 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Також учні Бучанської громади зібрали понад 1 мільйон 262 тисячі гривень на підтримку Збройних Сил України, провівши благодійні ярмарки під назвою “Зграя дронів”.

Наприкінці минулого року депутати Ірпінської міської ради затвердили міський бюджет-2024. У ньому було передбачено виділення 15 мільйонів гривень на програму системної допомоги воїнам.

У червні в Бучі пройшов благодійний забіг “Bucha Run 2024” для підтримки військових. Збір коштів відбувся в межах акції “Бучанський дрон 2.0”. Тоді було зібрано 575 тисяч гривень.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій