Дональд Трамп, відомий своєю проросійською позицією та неоднозначним ставленням до війни в Україні, не зможе завадити їй отримати кредит у 50 мільярдів євро. Гроші будуть надані згідно угоди з державами-членами G7 за рахунок «заморожених» російських активів.

Нагадуємо, на днях повідомлялось, що німецький канцлер О. Шольц у телефонній розмові з Д. Байденом обговорив майбутнє співробітництво у рамках допомоги Україні. Президент США не приховує, що планує й надалі підтримувати Україну, яка відстоює власну незалежність у боротьбі з РФ.

Трамп не завадить Україні отримати кредит від G7

Навіть, якщо Дональд Трамп переможе на виборах і стане новим президентом США, Україна все одно отримає кредит від міжнародних партнерів, оскільки це погоджено у договорі між нею та державами «великої сімки». Про це розповів Гліб Вишлінський, який очолює Центр економічної стратегії. За його словами, оскільки сума зараз зменшена до 35 млрд., Штати можуть пізніше долучитись до надання коштів і тому майже нічим не ризикують.

Ці 35 мільярдів стануть чимось на зразок «подушки безпеки» для України у разі перемоги Трампа на виборах. Відомо, що він вже анонсував скорочення допомоги українцям, як один із напрямків своєю президентської програми.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій