У Києві скоїли напад на казахського опозиційного журналіста на вулиці Віктора Ярмоли. Зловмисник підійшов до припаркованого автомобіля та здійснив постріл у чоловіка, який знаходився всередині з дружиною.

Про це повідомили у Національній поліції.

Неподалік станції метро «Політехнічний інститут», невідомий зловмисник підійшов до припаркованого автомобіля та вистрілив у чоловіка, який сидів з дружиною. Після цього нападник втік.

За інформацією правоохоронців, жінка залишилася неушкодженою.

Поліція Києва раніше отримала повідомлення про постріли на вулиці Віктора Ярмоли. На нього відреагували слідчо-оперативні групи з головного та районного управлінь поліції.

У повідомленні йдеться, що на місці події працюють всі служби, вирішується питання правової кваліфікації інциденту.

За попередньою інформацією, напад скоїли на казахського журналіста – Айдоса Садикова, казахський журналіст і керівник опозиційного інтернет-видання «Басе». Наразі він у важкому стані, про це повідомляє «Київ24».

Інформацію про замах на життя також підтвердила дружина постраждалого на своїй сторінці.

Садиков відомий зокрема критикою казахської влади на своєму YouTube-каналі, а також підтримці протестів у Казахстані в січні 2022 року.

У жовтні 2023 року влада Казахстану оголосила Садикова в розшук за звинуваченням у «розпалюванні соціальної, національної, родової, станової чи релігійної ворожнечі».

Сьогодні вийшло останнє відео на каналі «Басе», яке Садиков вів разом із дружиною, де президента Токаєва було названо «маріонеткою російського впливу».

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій