У столиці, 25-річний мешканець отримав офіційне повідомлення про підозру в хуліганстві після того, як 11-го червня влаштував феєрверк у Дарницькому районі. Правоохоронцям він сказав, що хотів лише перевірити, чи ця салютна система працює.

Про це інформує поліція Києва.

Працівники служби повідомили, що 11 червня вони виявили дописи у соціальних мережах, які свідчили про незаконний запуск феєрверків у цьому районі.

У ході оперативних дій слідчі виявили, що запуск феєрверка було здійснено з приміщення сміттєспалювального заводу, і встановили, що до цього процесу був причетний 25-річний співробітник цієї установи.

Поліцейські розшукали чоловіка, який запустив салют у Дарницькому районі. Фото: поліція Києва

Затриманий заявив поліції, що його дії були спрямовані лише на тестування функціональності феєрверкового обладнання.

За цей інцидент було відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення хуліганства (частина 1 статті 296 Кримінального кодексу України). Чоловікові загрожує обмеження волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, в травні у столиці на Вірменській вулиці невідомий чоловік також підпалив феєрверки. Люди викликали поліцію. 12 червня справу передали в суд.

Також в районі Оболоні у Києві поліція ідентифікувала 18-річного молодика, який влаштував салют з багатоповерхівки. Він зіткнеться з судовим розглядом за звинуваченням у хуліганстві.

У квітні цього року суд виніс вирок чоловікові, який у березні запустив піротехніку з вікна будинку в Голосіївському районі.

Зазначимо, що 23 червня 2022 року Київська міська рада встановила заборону на продаж і запуск феєрверків під час війни. Пізніше, 16 серпня 2022 року, Верховна Рада підтримала цей законопроєкт.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій