Шведська компанія IKEA, найбільший у світі ритейлер меблів та товарів для дому, планує відновити свою діяльність в Україні та найближчим часом відкрити магазин у Києві. Раніше підприємство припинило тут свою роботу через повномасштабне вторгнення Росії.

Про це заявило видання Forbes Ukraine.

Повідомляється, що керівництво IKEA ухвалило рішення про відновлення роботи в Україні у травні. А зараз йде підготовка до відкриття магазину в Києві.

За словами топменеджера компанії, що залишився анонімним, ключовим фактором для них став приклад повернення H&M. Також підприємство спостерігало за відновою роботи Inditex.

У квітні цього року іспанський Inditex, що володіє мережею Zara, відчинив двері магазинів в Україні знову, зокрема у Києві. 24 лютого 2022 року він призупинив роботу своїх 84 магазинів, серед яких були бренди Bershka, Pull & Bear та інші.

Відтоді компанія припинила постачання товарів до України, але продовжувала сплачувати податки та заробітну плату своїм 1000 українським працівникам, більшість із яких залишалася вдома без роботи.

А в листопаді 2023 року H&M, яка до початку вторгнення РФ мала вісім магазинів в Україні, знову поновила свою діяльність.

Нагадаємо, раніше глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що влада українська сторона перемовини з провідними світовими компаніями з приводу їхнього повернення до України. Серед них був і бренд IKEA.

Посадовець додав, що повернення міжнародних компаній зміцнюватиме економіку держави. Це сприяє сплаті податків до державного бюджету, створенню нових робочих місць, оренді приміщень і збільшенню попиту на робочу та інтелектуальну силу. Для інших країн це також свідчить про надійність партнерських відносин з Україною.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій