Минулого тижня в Голосіївському районі столиці комунальні служби демонтували рекламні вивіски. Понад 50 з них прибрали на вулиці Юлії Здановської.

Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Ці самовільно встановлені конструкції на балконах другого поверху блокували вікна та ускладнювали доступ до інженерних комунікацій будівель.

Мондриївський нагадав, що в столиці заборонено встановлювати рекламні засоби або вивіски на балконах. Міське законодавство чітко регламентує місця та форми розміщення таких конструкцій на фасадах будівель.

Заступник голови КМДА надав посилання, за якими можна ознайомитись з детальними правилами їх розміщення у Києві.

Будівля до демонтажу рекламної вивіски у Голосіївському районі Києва. Фото: Валентин Мондриївський
Будівля після демонтажу рекламної вивіски у Голосіївському районі Києва. Фото: Валентин Мондриївський

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з будівлі торгового центру “Дитячий світ” була демонтована рекламна вивіска, висота якої дорівнювала п’ятиповерховому будинку.

Також повідомлялось, що фонд “Має значення” призупинив реставрацію столичних історичних вивісок. Через нестачу фінансування та підтримки активісти не змогли продовжити роботи, щоб відновити їх не лише на Подолі. Члени організації дослідили шістдесят вивісок та встановили, що найбільш цінні для громадськості ті, з якими найчастіше взаємодіють туристи та мешканці Києва. Такі розташовані переважно на Подолі та в центральній історичній частині міста.

У перспективі команда цього фонду планує запустити аналогічний проєкт у Львові.

Зокрема нещодавно з фасаду історичної пам’ятки на Великій Васильківській, 50/27 демонтували великий рекламний банер. Внаслідок чого помітили, що сама будівля значно пошкоджена.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій