Київський зоопарк активно займається захистом та відновленням здоров’я різноманітних тварин. Останнім особлива увага приділяється створенню потрібних умов для життя як його постійних мешканців, так і для тих, кого вдалося врятувати з зон бойових дій.

Про це зоопарк інформує на своєму сайті.

Нещодавно зоопарк поповнився новими мешканцями: двома фазанами та двома парами китайських та королівських папуг. Ці птахи тепер знайшли безпечний притулок та отримують належний догляд. Майже всіх пернатих передали волонтери.

Згідно з повідомленням, вживаються всі потрібні заходи для переходу тварин до фази соціалізації після їхнього лікування та реабілітації. Для цього було створено умови, які максимально наближені до їх природного середовища: просторий авіарій, який займає 30 квадратних метрів і має висоту майже 5 метрів, облаштований річковим піском і посіяний спеціальними травами для птахів.

У цьому середовищі пернатим надали все необхідне для комфортного проживання та розвитку: вони мають дупла та будиночки, які слугують їм притулком, а також спеціальні навіси для захисту від негоди. Також для них передбачені в’язанки з прутиків та різноманітні годівнички та напувалки. Додатково, гілки дерев та кущі створюють природні умови для птахів.

У новому просторі для відпочинку в Київзоо з’явилися інтерактивні гойдалки, фонтан, пісочниця, гравійний насип та дерев’яні іграшки.

Нагадаємо, столичний зоопарк надає притулок тваринам, яких евакуювали із зон бойових дій. У 2023 році, в грудні у звіринці облаштували нове житло для врятованих сервалів. Київський зоосад раніше запрошував відвідувачів побачити каракалів, що були врятовані від жорстокого поводження. Чотирилапі тоді проходили реабілітацію близько року.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій