Працівники СБУ виявили організаторів замаскованих провокативних дій, які мали відбутися у столиці 30-го червня.

Про це інформує Служба безпеки.

За даними розслідування, на чолі цієї групи стояв один із засновників організації, відомої з 2015 року за її дії проти інтересів України. Під прикриттям у вигляді організації зібрання, “віче”, зловмисники хотіли проголосити про “відсторонення від влади” нинішнє керівництво країни.

Згідно з повідомленням, плани групи включали захоплення будівлі Верховної Ради України та перешкоджання її діяльності. Для скупчення людей організатори задумали провести “мирного зібрання” у центрі Києва.

У відомстві зазначили, що зловмисники мали намір поширити новини про заворушення в столиці через місцеві та міжнародні медіа. Це було б спрямовано на дестабілізацію внутрішньої ситуації в державі на користь інтересам Російської Федерації.

Очільник групи залучив кілька осіб — лідерів громадських об’єднань зі столиці, Дніпра та інших міст. Вони обговорювали спільні плани в різних месенджерах. Також вони зустрічалися невеликими групами, по троє, як повідомили правоохоронні органи.

Лідер цієї операції, який раніше брав участь у невдалих провокаціях, орендував у Києві приміщення на дві тисячі місць і шукав військових та охоронців для здійснення силового захоплення. Його співучасники намагалися залучити до своїх рядів також голову громадської організації з Прикарпаття, однак той відмовився.

Повідомляється, що дії зловмисників були своєчасно розкриті силами правоохоронних органів, які не лише задокументували їхні злочинні наміри, але й успішно затримали ініціаторів. У ході обшуків у помешканнях підозрюваних було виявлено зброю, боєприпаси, мобільні пристрої, комп’ютерне обладнання та записи з планами.

Відповідно до статті 109 (частини 1, 2, 3) Кримінального кодексу України зловмисникам може загрожувати ув’язнення до десяти років з конфіскацією майна. Зараз для них визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а слідство продовжується з метою виявлення всіх деталей злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій