Будинки, які зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів РФ в місті Буча в Київській області, відновлять за допомогою конструктора фасадів, розробленого архітекторами.

Про це проінформувала співзасновниця студії Gurtom Катерина Оначук.

Минулого року до компанії звернулися жителі міста із запитом щодо відбудови їхніх будинків. Оскільки охочих було багато, спеціалістам треба було прийняти рішення, яке підійшло б кожному. Тому вони розробили інноваційний конструктор, що дозволяє генерувати різноманітні комбінації фасадів.

Співзасновниця розповіла, що вони створили набір модулів, з яких можна зібрати в безліч унікальних фасадів.

Кожна деталь зовнішнього оздоблення (включаючи вікна, балкони, входи, кондиціонери та інше) може складатись у різних варіантах. Аналогічно, утеплювачі, колірна гама та текстура тинькування також мають декілька опцій.

Архітектори, використовуючи різноманітність модулів, розробили заготовлені фасади будівель, що потребують ремонту. Ці проєкти вже інтегровані у новий дизайнерський кодекс Бучі та активно застосовуються у процесі реконструкції міста.

Наразі роботи з відновлення тривають на таких вулицях, як Склозаводська, Нове Шосе та Яблунська.

Розроблена ідея володіє широким спектром комбінацій, і, на думку Оначук, вона має потенціал збагатити архітектурний вигляд фасадів у різних містах.

Використовуючи цю модульну систему, можна розробити індивідуальний дизайн-код для багатьох населених пунктів, який буде відповідати унікальним особливостям того середовища, зазначає вона.

Нагадаємо, в Київській області триває відновлення мосту через річку Ірпінь, який постраждав від російського війська. Планується, що рух транспорту там відновиться вже в кінці літа цього року.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій