У зв’язку з підвищенням температури повітря, влада столиці вирішила тимчасово заборонити продавати швидкопсувні продукти на міських ярмарках.

Про це проінформував Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

Цей захід було введено, щоб запобігти ризику харчових отруєнь, які можуть виникнути через псування продуктів при високих температурах.

Таким чином, до списку заборонених до продажу на ярмарках потрапили такі продукти, як термічно необроблене м’ясо, ковбаси, свіжа та охолоджена риба, морські делікатеси. Зокрема заборонені молочні вироби, яйця. А також не дозволятиметься продавати кондитерські вироби з кремовими начинками тощо. Це рішення є тимчасовим і буде переглянуте зі зміною погодних умов.

Відповідальність за продаж продуктів на ринках, які можуть стати причиною спалаху інфекційних захворювань, покладається на керівників районних адміністрацій Києва та директорів комунальних маркетів, що є головами цих ярмарків.

Організатори також наголошують на необхідності захисту здоров’я відвідувачів та покупців. Їх закликають негайно йти у безпечні місця у разі оголошення сигналу про повітряну тривогу.

Нагадаємо, нещодавно фахівці Київської області реєстрували небувалі показники спеки. Зокрема, у Вишгороді було встановлено новий температурний рекорд. Термометри 2 липня показали 21.7°C вночі, перевищивши попередній максимум у 21.5°C з 1991 року. Того ж дня, на метеорологічній станції “Чорнобиль”, було зареєстровано рекордну максимальну денну температуру в 33.5°C, що випередило попередній рекорд 32.8°C, встановлений у 1987 році.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій