Було затверджено плани щодо повної реконструкції дитячої лікарні “Охматдит” у Києві, виділивши на це 100 мільйонів гривень з резервного фонду.

Про це йдеться в повідомленні уряду.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що відповідні міністерства одразу отримали наказ розпочати роботи негайно та зайнятися питаннями фінансування відновлення та надання допомоги потерпілим після нещодавньої трагедії. Він також зазначив, що обсяг коштів на відбудову лікарні буде збільшуватися в міру розробки проєкту відновлення.

Відповідно до останніх повідомлень, сім’ї, чиї діти постраждали під час недавнього нападу, отримають фінансову підтримку. Спільно з ЮНІСЕФ кожному члену таких родин буде надано допомогу у розмірі 10 800 гривень.

У зв’язку з руйнуванням та пошкодженням деяких корпусів, медичний персонал та пацієнти будуть тимчасово переведені до першої та другої Київських обласних клінічних лікарень.

Нагадаємо, 8 липня, на світанку, Київ зазнав значних пошкоджень від ворожих обстрілів: місто охопили пожежі та великомасштабні руйнування. Особливо постраждав головний корпус лікарні “Охматдит”, де внаслідок удару було зруйновано відділення діалізу. Всього було пошкоджено п’ять корпусів лікарні.

Внаслідок цього померла молода лікарка з Львова. Рятувальні роботи на території “Охматдиту” тривали безперервно до ранку 9 липня 11:00. Згідно з останніми даними, в результаті російського нападу загинули двоє людей, 32 особи звернулися за медичною допомогою, а вісім дітей були госпіталізовані з травмами.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій