Конфлікт, що виник під час відбору на роботу жінок, охочих влаштуватися машиністкою поїзда метро, прокоментував заступник начальника КП “Київський метрополітен” Олексій Іванчик.

Про це він висловився в ефірі телеканалу Київ24.

Нагадаємо, учасниці конкурсного відбору поділилися, що з ними зухвало розмовляли та натякали, що робота машиніста жінкам не світить.

Мешканка столиці Ніно Назарова, яку запросили на співбесіду, розповіла про поведінку інструктора, який відмовляв усіх кандидаток від роботи на цій посаді. Вона сказала, що не хоче йти туди, де їй не раді.

Також жителька сказала, що з 20 кандидаток конкурсу прийшли лише троє, бо телефоном інструктор насміхався з їх бажання отримати цю посаду. А коли й ці найсміливіші з’явилися на відборі, працівник метро заявив: “Жінка в кабіну не влізе”. Він запевняв, що, якщо на співбесіду прийде чоловік, то він однозначно вибере його.

У КП “Київський метрополітен” дали коментар щодо цієї ситуації:

“Це банальний людський фактор, на жаль”, – сказав заступник начальника підземки Олексій Іванчик.

Наразі, зареєстровано приблизно 450 осіб, які бажають навчатися на машиністів, із яких майже половина – жінки. Інструкторський склад активно працює з жіночими кандидатами на різноманітних напрямках.

У період стажування та освіти кандидаткам гарантують стипендію від 8000 до 8500 грн, а після офіційного призначення на посаду заробітна плата складатиме 28 тис. грн. Існує можливість просування до машиніста третього класу з місячною зарплатою у 33 тис. грн. Протягом року можливе підвищення кваліфікації, що призведе до збільшення класу та, відповідно, доходу.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій