Нещодавно в місті Ірпінь у Парку Письменників було створено “Гай дитячих снів” в пам’ять про невинні дитячі життя, які були жорстоко відібрані в ході військових дій.

Про це йдеться в повідомленні очільника міста Олександр Маркушин.

Він зазначив, що на цьому місці висадили 25 райських яблунь. Він додав, що кожне дерево, розміщене уздовж мальовничого струмка, є нагадуванням про втрачені життя дітей.

Мер Ірпеня згадав обстріли російськими військами “Охматдиту”, пологових будинків, шкіл та садочків. Він додав, що це втілення нелюдяної жорстокості та що подібні звірства — звичні дії агресора. Голова міста наголосив, що українці мають пам’ятати про це кожного дня та оберігати прийдешні покоління.

Жінка вішає іменну табличку на дерево в “Гаю дитячих снів” в Ірпені. Фото: Олександр Маркушин

“Гаї дитячих снів” є всеукраїнською благодійною ініціативою для вшанування пам’яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни.

Громадяни, які втратили своїх синів та дочок через агресію РФ, а також школи та громади, де навчались та мешкали ці діти, мають змогу заповнити аплікаційну форму, аби висадити іменне дерево на їхню честь.

Нагадаємо, нещодавно в Оболонському районі столиці України було оголошено карантин. На цій території виявили поширення шкідника, який становить загрозу для дерев. Згодом цього ж паразита помітили в зелених зонах Дарницького, Подільського та Голосіївського районів Києва.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій