У серпні поновлять виплати допомоги мешканцям Ірпінської територіальної громади в рамках державної програми “єВідновлення”.

Цю інформацію надали в міській раді.

Керівник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства міськради Ірпеня Сергій Канюра зазначив, що після тимчасової затримки виплати мешканцям відновлять приблизно в серпні поточного року.

Він зазначив, що союзники надали додаткові кошти на відбудову України. Незабаром, за його словами, всі жителі міста, які мають право на компенсацію за програмою, але ще не отримали її, зможуть отримати гроші.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що на Берлінській конференції Україні вдалося зібрати 260 мільйонів євро на відбудування пошкодженого внаслідок обстрілів Російської Федерації житла. Також було підписано угоду з Банком розвитку Ради Європи на 100 мільйонів євро для підтримки програми “єВідновлення”.

Нагадаємо, у лютому 2023 року парламент України прийняв закон для створення державного реєстру майна, яке постраждало від війни, та встановлення процедури отримання відшкодувань від держави.

З травня того ж року розпочалася ініціатива “єВідновлення”. Вона дозволяє громадянам, чиї оселі були ушкоджені в ході конфлікту, претендувати на державну підтримку для ремонту. Заявки на компенсацію подаються через мобільний додаток “Дія”. У січні 2024 року програма розширилася. Створилась можливість відбудови будинків на власних земельних ділянках. Це необов’язково має бути та сама територія, де раніше було знищене помешкання.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій