Всеукраїнський рух “Єдині” оголосив про старт реєстрації на забіг “Біжу за мову”. Цього року захід спрямований на підтримку українців, які наразі перебувають в окупації.

Про це йдеться на їхньому сайті.

Забіг відбудеться цього четверга, 18 серпня, на території київського ВДНГ. Відомі українці візьмуть участь у події, а долучитися до забігу дистанційно можна буде до 24 серпня з будь-якої точки світу.

Організатори цього заходу наголошують, що на окупованих територіях українці не можуть вільно говорити рідною мовою через загрозу життю. Зокрема вони бояться осуду або помилок і вважають, що вчити рідну мову вже запізно.

Метою цього забігу є підкреслення єдності та підтримка громадян України, які зараз перебувають в окупації. Як зазначила керівниця руху Наталка Федечко, надаючи підтримку іншим, ми також підтримуємо себе у моральному та фізичному плані.

Варто зазначити, що минулого року забіг “Біжу за мову” проходив з 24 серпня по 1 вересня в онлайн-форматі. У заході взяли участь 681 людина. Серед бігунів також налічувалось 137 дітей. Найбільше учасників зареєструвалося в Києві. Також тоді до забігу приєдналися чеські, австрійські, американські, польські, німецькі, іспанські та нідерландські спортсмени.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Укрпошта анонсувала випуск нових марок до Олімпійських ігор 2024, які розпочнуться наступного тижня в столиці Франції. Вони присвячені спортсменам з України.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій