У відповідь на російський ракетний удар, що завдав шкоди дитячій лікарні “Охматдит” 8-го липня, Німеччина оголосила про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 10 мільйонів євро для її реконструкції.

Про це проінформувала міністерка з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН Свенья Шульце.

Вона наголосила, що не можна допускати примирення тим, що цієї лікарні для онкохворих дітей в Україні більше не існує.

Ці кошти, разом з внесками інших донорів та благодійних організацій, будуть спрямовані на те, щоб лікарня “Охматдит” якнайшвидше відновила свою діяльність. Планується, зокрема, провести ремонтні роботи фасадів, процедурних кабінетів. Зокрема для підготовки до зими відновлюватимуть електричні мережі та системи опалення.

Шульце висловила думку, що руйнування “Охматдиту” є свідченням жорстокості та нелюдяності, з якою Російська Федерація проводить війну проти України. Вона додала, що найбільші страждання від бойових дій випадають на долю дітей.

Нагадаємо, 8 липня Київ пережив масовану ракетну атаку ворожими військами. Тоді було пошкоджено будівлю дитячої лікарні “Охматдит”, а також інші споруди міста.

Зокрема уряд України зобов’язався відновити “Охматдит” у повному обсязі. На засіданні 9 липня було прийнято рішення про виділення 100 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету для невідкладних ремонтних робіт у цій лікарні. Додатково, значні суми коштів для реконструкції лікарні були зібрані громадянами України та представниками бізнесу.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій