На думку Столтенберга, Україна має право не лише збивати російські ракети, але й цілити по території РФ західною зброєю. Він закликав міжнародних партнерів якомога швидше переглянути свої позиції з цього питання у бік лояльності.

Нагадуємо, не так давно повідомлялось, що лідер опозиційної партії Німеччини вважає за краще починати поступову передачу Україні ракет Taurus. Проте, О. Шольц із ним категорично не згоден.

Столтенберг про війну з Росією: Україна може обстрілювати РФ закордонною зброєю

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не приховує своєї позиції щодо використання Україною іноземного озброєння. Він вважає, що ЗСУ мають повне право використовувати її, щоб цілити по військових об’єктах Російської Федерації і цим зменшувати її наступальну міць.

Столтенберг повідомив, що переговори по цьому питанню досі тривають, але не всі союзники розуміють, наскільки жорстока ця війна і як від неї потерпає Україна. РФ не повинна спекулювати погрозами стосовно того, що постачання Україні зброї від міжнародних партнерів є неприйнятним. Вона не має диктувати світу свої правила. Екс-генесек НАТО наголосив, що міжнародна спільнота в жодному разі не повинна припиняти підтримувати українську державу.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій