Прокуратура столиці оголосила підозру керівниці приватної компанії за фактом привласнення коштів державного бюджету в значних розмірах. В ході реконструкції об’єкта культурної спадщини “Київська фортеця” зникла сума близько 900 мільйонів гривень.

Інформацію про цей інцидент надала поліція Києва.

У період 2020-2021 років відбулися події, пов’язані з реставраційними роботами у музеї “Київська фортеця”. Керівництво музею уклало угоду з представницею приватної фірми на виконання робіт з укріплення четвертої башти, яка вважається об’єктом національної архітектурної та історичної цінності.

Одним з ключових завдань для підрядника було оновлення даху башти. Вартість матеріалів для покрівлі становила 1,4 мільйона гривень. Проте, за результатами проведеної експертизи, було встановлено, що ціна була надмірно завищена.

У рамках розслідування було здійснено ряд експертиз, включаючи хімічну, будівельну, товарознавчу та економічну, які підтвердили факт надмірного завищення ціни на листи для покрівлі на суму приблизно 900 тисяч гривень. Згідно з повідомленням, це стало підставою для відкриття кримінальної справи.

За фактом зловживання службовим становищем та привласнення майна, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, проти директорки компанії було ініційовано кримінальне провадження. Їй може загрожувати покарання у вигляді до 12 років ув’язнення.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій