На Софійській площі у Києві відбулося відкриття експозиції “Маріуполь: 86 днів оборони”, присвяченої пам’яті захисників міста та вшануванню полонених військових.

Про це повідомляє КМДА.

Виставку розробила команда Big City Lab у рамках ініціативи “М86 Літопис оборони Маріуполя” за підтримки організацій “Серце Азовсталі” та “Асоціації родин захисників Азовсталі”.

Цілі експозиції – відновити ключові моменти оборони та закликати громадськість не забувати про тих, хто перебуває у полоні понад два роки, а також об’єднати зусилля для їх повернення.

Архітектурний проект виставки розробили Анна Помазанна з Харківської школи архітектури та кураторка Настя Іщенко з Big City Lab.

За словами організаторів, архітектурна концепція створює контекст для сприйняття, але не переважає над змістом. Вертикальні конструкції, що нагадують промисловість міста, відтворюють динаміку оборони – від яскравих металічних елементів, які символізують початок опору, до темних матових форм, що ілюструють руйнування та осаду. Дизайн експозиції, подібно до стрілки компасу, вказує на Маріуполь.

Експозиція буде відкрита до 20 червня, вхід на неї безкоштовний.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій