Руслан Кравченко, керівник військової адміністрації Київської області, зробив запит до операторів мобільного зв’язку на те, щоб мешканцям забезпечили безперебійний зв’язок, незалежно від наявності електрики.

Про це повідомляє пресслужба КОВА.

Це питання порушили під час наради в рамках засідання Ради оборони регіону.

За словами очільника, дедалі частіше з’являються скарги на перебої мобільного зв’язку під час відключень електроенергії серед жителів області. Було вирішено, що для підтримки надійного зв’язку необхідно збільшити кількість генераторів на комунікаційних станціях.

Кравченко висловив своє невдоволення тим, що мобільні оператори зволікали з виконанням рішення, прийнятого в штабі минулого року, яке передбачало збільшення кількості незалежних джерел енергії. Він наголосив на важливості доступу до зв’язку для громадян. Особливо у випадках, коли їм потрібно терміново звернутися до служб екстреної допомоги. За його словами, необхідно терміново розв’язувати цю проблему.

Також він зазначив, що хоча всі базові станції обладнані новітніми акумуляторними батареями, які повинні забезпечувати неперервну роботу мережі протягом декількох годин, існують місця, де зв’язок переривається майже відразу після відключення електрики або протягом години. Це відбувається через те, що батареї не завжди встигають зарядитися внаслідок тривалих перебоїв у подачі електроенергії.

Очільник додав, що ще однією проблемою є вичерпування ресурсу дії генераторів. Деякі з них, за його словами, не здатні витримати навіть чотирьох годин роботи. Саме тому оператори мобільного зв’язку, як зазначається, повинні надати об’єктивну інформацію щодо термінів роботи акумуляторів і, за необхідності, замінити їх.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій