Представник КП “Київтеплоенерго” розповів, що у центрі столиці дев’ять багатоповерхових будинків накопичили борг у розмірі приблизно 3,5 мільйони гривень за послуги опалення та водопостачання.

Про це проінформував начальник структурного підрозділу «Енергозбут» Костянтин Лопатін.

Непогашена сума за використання тепла та гарячої води продовжує збільшуватися.

Протягом опалювального періоду 2023/2024 років, заборгованість зросла на 800 мільйонів гривень, що становить 13% збільшення.

Найбільший обсяг боргу, який становить 4,5 мільярди гривень, припадає на 16% користувачів комунальної компанії «Київтеплоенерго», загальна кількість яких сягає близько одного мільйона.

Мешканці, які постійно уникають оплати комунальних послуг і не ініціюють домовленості про реструктуризування платежів, отримали нарахування штрафних санкцій. Ці пені відображені у рахунках за червень.

Серед основних боржників виділяють наступні адреси:

  • У Печерському районі зареєстровано понад 247 осіб, які володіють двома або більше квартирами та мають борги за гаряче водопостачання та опалення, що перевищують 25 тисяч гривень на кожного.
  • У житловому комплексі на бульварі Лесі Українки, 23, що в тому ж районі, 89% власників квартир стали боржниками за опалення. Загальна сума боргу мешканців цього будинку на 1 липня склала 1,6 мільйона гривень.
  • На вулиці Січових Стрільців 50-52-А у Шевченківському районі, 59% власників квартир мають заборгованість за опалення. Станом на 1 липня загальний борг мешканців цього будинку становить 1,3 мільйона гривень.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій