Парк “Межигір’я” наразі закритий для відвідувачів. Це тимчасовий захід пов’язаний із процесом передачі рухомого майна, конфіскованого у справі колишнього президента Віктора Януковича, під контроль держави після подій Революції Гідності.

Про це проінформувало Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

На території “Межигір’я” зараз тривають різноманітні організаційні роботи та перевірки обладнання.

Водночас спеціалізовані ветеринари проводять ретельний огляд всіх мешканців – тварин та птахів.

За словами представників міністерства, з часу відкриття парка-пам’ятника це перший випадок, коли доходи від діяльності парку за десятиліття будуть направлені безпосередньо до державного бюджету.

Керівництво парку висловило вдячність волонтерам за їх невтомну працю з 2014 року. Тепер вони мають можливість отримати офіційне працевлаштування у державній службі, зайнявши вакансії, які відповідають їхнім навичкам та досвіду. Щоб це здійснити, необхідно звернутися до відділу кадрів, який вже функціонує.

Пресслужба “Межигір’я” повідомляє, що управління парком більше не здійснюється ГО “НПУ Межигір’я”, і відтепер організація не несе відповідальності за збереження майна чи стан паркової зони.

Новостворена державна установа взяла на себе обов’язки щодо подальшої роботи парку та забезпечення збереження його майна, а також захисту життя та добробуту тварин і птахів, зелених насаджень, і всього майнового комплексу в цілому.

Нагадаємо, “Межигір’я” відоме як колишня особиста резиденція експрезидента Віктора Януковича, розташована у селі Нові Петрівці поблизу Києва. Колишній політик проживав там з 2002 до 2014 року. Уторік, 14 липня, після прийняття відповідного закону Верховною Радою, пам’ятку було повернуто у власність держави та перетворено на меморіальний парк.

Місце це часто описується журналістами як “музей корупції”. 22 лютого 2014 року, після втечі Віктора Януковича зі столиці, резиденція “Межигір’я” була відчинена для ЗМІ. Охорону порядку на території забезпечували співробітники Держохорони та активісти Самооборони Майдану, щоб запобігти можливому пограбуванню та актам вандалізму. Нещодавно, у травні цього року, парк “Межигір’я” знову відчинив свої двері для громадськості, але вже у новому форматі.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій