Меморіальний парк “Межигір’я” відновив свою діяльність і тепер радо зустрічає гостей.

Про це проінформувала речниця державної установи “Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я” Ірина Головатенко.

На цей час відвідувачам доступна велика частина парку, за винятком музеїв. Для поновлення їх роботи необхідне підписання документів про управління нерухомим майном.

Гості мають можливість побачити різноманітних тварин, таких як страуси, лами та косулі. Зазначається, що їх кількість тепер менша, ніж була десятиліття тому.

Всього на території парку розташована 121 споруда. Крім того, тут зберігається понад 500 предметів цінного рухомого майна, включаючи художні твори, ікони, вітражі, предмети декору та багато іншого.

Адреса: Вулиця Івана Франка 19, село Нова Петрівка.

Графік: Відкрито щоденно з 9 ранку до 9 вечора.

Ціни: Квитки для дорослих коштують 300 грн, для дітей — 100 грн. Є сімейний квиток за 650 грн. Студенти, пенсіонери, внутрішньо переміщені особи та іменинники можуть придбати квиток за 150 грн. Учасники бойових дій, члени їхніх сімей, діти до 6 років, особи з обмеженими можливостями, діти з багатодітних родин та сироти мають право на безплатний вхід. Щовівторка дорослі можуть відвідати парк за 150 грн, а діти — за 50 грн.

Нагадаємо, маєток “Межигір’я” був тимчасово закритий для громадськості у зв’язку з процесом передачі в державне управління рухомого майна, конфіскованого у справах колишнього президента Віктора Януковича після подій Революції гідності.

Протягом останніх двох місяців у парку-пам’ятці “Межигір’я” діяла спеціальна комісія, завданням якої було інвентаризувати та перевірити конфісковані активи.

У ході роботи було встановлено наявність понад півтисячі цінних артефактів, які до цього часу не були задокументовані. Серед них знайшлися художні полотна, релігійні ікони, вітражі, що прикрашають церковні вікна, скульптурні барельєфи, елементи декору, розкішні світильники, а також обладнання для контролю систем водопостачання та опалення.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій