У Національному музеї “Чорнобиль” відкрили виставку “Щоденник війни. Марісель і Панна Котта рятують культурну спадщину”. Цей документальний комікс створений колективом Одеського музею імені О.В. Блещунова у 2022 році. Він відтворює життя музею впродовж перших місяців піс після початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє Informer.

Комікс складається з 20 сторінок. Його головні дійові особи — це коти, які живуть у музеї. Під час війни вони збирають та готують до евакуації експонати.

Авторство цього коміксу належить Марії Апрятовій, завідувачці відділу виставок у Домі Блещунова, яка втілила образ Марісель. Концепцію ж створила Олена Ілясова, головна зберігачка музейної колекції.

Протягом останніх двох років, комікс був представлений у румунському перекладі у Музеї історії Кишинева, а також у шведському Мальме та декількох містах України, зокрема в Одесі, Львові, Ізмаїлі та Чигирині.

Нещодавно відбулося відкриття цієї виставки у Національному музеї “Чорнобиль” у Києві.

На відкриття з Одеси прибула ілюстраторка коміксу, Марія Апрятова. Вона організувала майстер-класи для киян, зокрема для тих дітей та підлітків, хто цікавиться та опановує мистецтво малювання та ілюстрації.

Відвідати експозицію “Щоденник війни. Марісель і Панна Котта рятують культурну спадщину” в Національному музеї “Чорнобиль”.

Експозиція триватиме до 8 червня. Музей розташований за адресою: вул. Хорива, 1, Київ.

Години роботи: вівторок з 10:00 до 16:45, а з середи по суботу – з 10:00 до 18:00.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій