У Броварському районі Київської області, стався інцидент із захворюванням на ботулізм. Підтверджено, що чоловік отримав інфекцію після споживання домашньої в’яленої риби.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби Київської області у Facebook.
За даними відомства, ботулізм може розвинутися внаслідок вживання продуктів, що містять токсини, вироблені бактеріями Clostridium botulinum. Ці токсини відомі своєю високою отруйністю та вважаються одними з найпотужніших.
Представники служби також попереджають, що бактерії, які викликають ботулізм, можуть бути присутніми в консервах з м’ясом, грибами, овочами та фруктами, якщо вони були неправильно заготовлені в домашніх умовах або придбані на ринках без належного контролю. Важливо уникати продуктів з деформованими або “надутими” банками, а також тих, що мають ознаки плісняви. Окрім того, не рекомендується вживати домашні копченості, соління та в’ялені продукти, якщо їх безпека викликає сумніви.
Симптоми хвороби можуть виражатися у втомі, слабкості, запамороченні, нудоті, головному болі
зниженні чіткості зору, сухості у роті та горлі, труднощах з мовленням, блюванні та навіть паралічі дихальних м’язів.
+ Немає коментарів
Додайте свій