Комунальні служба Києва мають намір знести кіоск “Міського театру”, про що повідомив засновник проекту Дмитро Левицький.

Дмитро Левицький. Фото: hmarochos.kiev
Дмитро Левицький. Фото: hmarochos.kiev

Що представляє собою цей кіоск-театр? Це соціально-культурна ініціатива, що пропонує перформанси у межах міського простору, зокрема аудіоекскурсії по Києву. Концепція запозичена у американської експертки з урбаністики Джейн Джейкобс, яка стверджувала, що активні вулиці є більш безпечними та зручними, що суттєво і вплинуло на засновника Левицького.

У 2023 році “Міський театр” взяв в оренду дуже маленький кіоск розміром у два квадратні метри, розташований на вулиці Січових Стрільців, 44. Цей простір використовувався для зборів на підтримку ЗСУ, проведення ярмарків та інших заходів. Також було створено мініатюрну модель рожевого кіоску за допомогою 3D-друку, яка виконувала функції пігульниці.

Засновник кіоску повідомив, що комунальні служби мають намір розібрати його споруду після 19-го травня. Дмитро Левицький припускає, що причиною може стати відкриття нової лікарні. У розмові з працівником, який будує клініку, Левицькому зазначили, що кіоск перешкоджає доступу до паркінгу. “Це перший раз, коли я почув про існування такої парковки”, – говорить він.

У п’ятницю, 17-го травня о 12 годині дня, проект “Міський театр” організовує акцію на підтримку свого кіоску. Під час заходу буде проведено збір підписів для колективного листа, який буде адресовано міському голові та директору Департаменту територіального контролю.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій