Київський господарський суд анулював неправомірне рішення про здачу в оренду ділянки компанії “Смарт-Девелопмент” на вулиці Генерала Шаповала, 1-3, де поруч знаходиться Солом’янський парк, та оголосив договір оренди недійсним.

Про це заявила громадська організація “Збережемо Солом‘янський парк”.

Нагадаємо, 7 березня Державна інспекція архітектури та містобудування мала провести огляд забудови поряд із Солом’янським ландшафтним парком.

На території парку велося зведення висотної будівлі, що викликало протести серед жителів району. Вони створили ГО “Збережемо Солом’янський парк” у відповідь на дозвіл Києва на будівництво багатофункціонального комплексу з готелями та офісами, наданий “Смарт-Девелопмент”.

Зараз використання земельної ділянки не відповідає задумам забудовника. На цій території триває будівництво житлових об’єктів, які називають “апартаментами”, щоб оминути порушення законодавства. Громадські активісти подали три позови з метою анулювання містобудівних норм і обмежень, ліцензії на будівництво та детального плану розвитку території.

Через роботи забудовника поблизу парку стався зсув ґрунту, що призвів до обвалу однієї з головних алей парку у будівельний котлован.

Крім того, у парку було знищено дерева, які нібито страждали від шкідників. Але пізніше на цьому місці почали монтаж електричних ліній.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій