Сенат США ухвалив законопроєкт про заборону імпорту збагаченого урану з росії та направив його на підпис президенту Джо Байдену. Про це повідомляє Bloomberg. Згідно з документом, який отримав одноголосну підтримку сенаторів, імпорт збагаченого урану з рф буде заборонено через 90 днів після набуття чинності закону, із можливістю тимчасових винятків до січня 2028 року.

Залежність від російського урану: ризики та виклики для енергетики США

За інформацією Міністерства енергетики США, країна залежить від росії на майже чверть у збагаченому урані, який використовується як паливо для 90 атомних реакторів. Це приносить росії приблизно 1 млрд доларів щорічно. Заміщення цих постачань може стати складним завданням і призвести до зростання вартості збагаченого урану на близько 20%.

Раніше Конгрес передбачив виділення 2,7 млрд доларів на розвиток американської уранової галузі за умови, що будуть введені обмеження на імпорт сировини з рф. Палата представників підтримала цей законопроєкт у грудні.

Залежність від російських джерел урану, як заявляли раніше в Білому домі, створює ризик для цивільної ядерної промисловості США, яка “піддається напруженню через війну росії в Україні”.

США та Сполучене Королівство вживають спільних заходів проти експорту металів з росії

Мінфін США спільно зі Сполученим Королівством ввів нові обмеження на експорт алюмінію, міді та нікелю з росії. Згідно з офіційним повідомленням, опублікованим у п’ятницю, ці кроки передбачають заборону імпорту цих металів російського походження до США та обмеження їх використання на світових біржах металів і в позабіржовій торгівлі деривативами. 

Ці санкції, як стверджується, покликані зменшити доходи росії від продажу металів, у контексті заяви лідерів G7 щодо зменшення цих доходів. Міністр фінансів США Джанет Єллен наголосила, що ці обмеження спрямовані на підтримку України в контексті російської агресії. Нові санкції також вплинуть на роботу світових бірж металів, які більше не зможуть приймати нові партії металів з росії.

Раніше стало відомо, що Міністерство оборони США не має засобів примусити SpaceX припинити надання послуг Starlink російським військовим.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій