В травні, під час проведення Європейського чемпіонату з пауерліфтингу у Люксембурзі, двоє представників України з Києва продемонстрували свою майстерність.

Про це повідомляє Федерація пауерліфтингу міста Києва.

Віктор Лесковець, майстер спорту міжнародного класу, змагався у категорії до 105 кг. Він подолав у присіданні вагу в 395 кг. У жимі лежачи він не лише показав вражаючий результат у 325.5 кг, а й встановив новий світовий рекорд, здобувши золоту нагороду.

У становій тязі його результат склав 312.5 кг. Загальна сума у триборстві, 1033 кг, забезпечила йому почесне друге місце на чемпіонаті, де він поступився лише датському атлету.

“Тренування були складними через біль у плечі, що завадило мені повноцінно тренуватися у жимі лежачи. Але я прагнув знову встановити рекорд, адже мій попередній рекорд тримався з 2018 по 2021 рік. Я хотів знову стати рекордсменом,” – поділився Лесковець з представниками Департаменту молоді та спорту КМДА.

Лариса Соловйова, заслужений майстер спорту України, змагалася у категорії до 63 кг. У присіданнях вона підняла 230 кг, здобувши бронзову нагороду. У жимі лежачи її результат склав 160 кг, що принесло їй золото. У становій тязі вона показала результат у 215 кг, також здобувши золото. Загальний результат у триборстві, 605 кг, дозволив їй випередити найближчу суперницю на 55 кг і стати чемпіонкою Європи 2024 року.

Згідно з розрахунками IPF points, Лариса Соловйова визнана абсолютною чемпіонкою Європи.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій