Очільниця Інституту з демографії і соціальних досліджень Національної української академії наук нещодавно поділилась думками стосовно того, скільки біженців повернуться на Батьківщину після закінчення війни. Вона вважає, кожен другий чи третій втікач від «руського миру» рано чи пізно приїде додому.

Нагадаємо, з неділі, тобто, з 20-го жовтня в Україні призупинили бронювання військовозобов’язаних. Наразі проводиться аудит критичних організацій та перевірки тих, хто раніше отримав документи, які захищають від призиву.

Скільки біженців повернуться в Україну і від чого це залежить

Елла Лібанова, яка очолює український демографічний Інститут, вважає, що зараз рано робити остаточні висновки про те, яка кількість біженців повернеться в Україну після перемоги. Це залежатиме багато від чого. Зокрема, скільки ще точитиметься війна з Російською Федерацією, яких пошкоджень зазнає українська соціальна та енергетична інфраструктура та навіть від політики держав, які прийняли українців та надали прихисток.

Пані Лібанова висловила сподівання, що хоча б третина, а краще половина біженців з часом приїдуть до України. Проте, не виключений варіант, що до 2050-го року в державі лишиться не більше 10 мільйонів людей. 

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій