Мешканці Києва тепер мають можливість вносити свої ідеї щодо процесу затвердження дизайнів та визначення місць для нових муралів у місті.

Про це йдеться на сайті Київради.

Нові мурали, які з’являються на вулицях столиці, часто стають причиною суперечок між ініціаторами малюнків та жителями будівель, які не були залучені до обговорення розташування та дизайну цих стінописів.

Крім того, встановлення муралів на об’єктах культурної спадщини, а інколи і недостатній мистецький рівень або невідповідність локації, можуть викликати широке громадське невдоволення.

У відповідь на це Київрада розробила проєкт рішення “Про затвердження Положення про Комісію з питань погодження ескізів та локацій розміщення монументальних розписів у місті Києві”. Однією з ключових змін є залучення громадськості.

До двадцять першого травня у жителів столиці є можливість висловити свої погляди на тему, вибір локацій та процес затвердження міських муралів.

Рекомендації щодо створення муралів є наступними:

  • вшанування видатних особистостей або історичних подій дозволяється лише після одного року з моменту відзначення;
  • на згадку знакової постаті чи події, у межах Києва можливе створення лише одного муралу;
  • у випадку, коли пам’ять про особу чи подію вже закріплена іншими способами, створення муралу зазвичай не практикується.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій