Служба безпеки України у Києві викрила та припинила діяльність осіб, які поширювали антиукраїнські наративи на території України. Зокрема у столиці викрили колаборантку, яка поширювала пропаганду у TikTok.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Повідомляють, що підозрювані відкрито виступали за підтримку воєнних дій Російської Федерації та агітували за окупацію українських земель.

Зловмисники використовували численні акаунти на YouTube та інших соціальних мережах для розповсюдження дезінформації.

У повідомленні йдеться, що у Києві викрили колаборантку, яка підтримувала Президента РФ Володимира Путіна та дії російських військ проти України. Вона використовувала платформу TikTok та створила анонімний аккаунт та розповсюджувала антиукраїнські дописи.

Наразі проводиться розслідування для встановлення всіх деталей злочину і притягнення винних до законної відповідальності.

Згідно з частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (зрада держави, здійснена під час воєнного стану), обвинуваченій може загрожувати покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Також раніше Служба безпеки України затримала в Київській області жінку, яка на початку повномасштабного вторгнення РФ намагалася сприяти російським силам у захопленні столиці.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій