У Києві обмежать освітлення вулиць. Таким способом Київська міська військова адміністрація шукає варіант економії електроенергії в місті.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко, передає “Вечірній Київ”.

Він зазначив, що внаслідок масованих ракетно-дронових атак РФ по об’єктах енергетичної інфраструктури, енергетична система країни зазнала значного дефіциту.

Сьогодні, компанія “Укренерго” впроваджує тимчасові обмеження електроенергії виробничим підприємствам та комерційним організаціям. Ці заходи будуть діяти з 18:00 до 24:00.

Також повідомляється, що обмеження будуть застосовані однаково по всій території країни. В тому числі, можливі відключення електропостачання для столичних промислових об’єктів та бізнес-структур.

Попко повідомив про вже реалізовані заходи. Зокрема, прийняли рішення мінімізувати освітлення вулиць у вечірній час. Вимикати всі ліхтарі не планують. В результаті, зменшення вуличного освітлення дозволить досягти економії не менше ніж 20%.

Він також підкреслив, що експерти та місцева влада працюють над пошуком нових шляхів для економії. Проте на звичайних мешканцях — побутових споживачах — економити наразі не планують.

Електропостачання для домівок у столиці буде здійснюватися без відключень.

Водночас міська влада закликає мешканців до економного використання електрики, особливо під час пікових годин навантаження на енергосистему — з 18:00 до 23:00.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій