У Києві існує 176 інклюзивних груп в дитячих садках. Відповідно до заяв міського профільного управління, у разі виникнення потреби, планують створити додаткові інклюзивні групи.

Про це повідомляє Big Kyiv.

Наразі у Києві з 546 дитячих садочків 176 забезпечені інклюзивними групами.

Формування інклюзивних груп є важливим кроком у напрямку до забезпечення потреб та доступності освітнього процесу для всіх дітей.

Заняття в цих групах відкривають нові можливості для дітей із затримками психічного розвитку, порушенням зору, слуху, мовлення, а також з порушеннями функцій опорно-рухового апарату, дозволяючи їм розвиватися поруч зі своїми однолітками.

Основним принципом інклюзивних груп є адаптація освітньої системи до індивідуальних потреб дитини, а не навпаки. За програмою безбарʼєрності, перш за все в таких групах важливо правильно організувати простір.

Наразі в столиці функціонує 397 груп інклюзивного навчання, де здобувають освіту 789 дітей з інвалідністю тощо.

Батьки або опікуни мають можливість вибрати для своєї дитини дошкільний навчальний заклад, розташований у безпосередній близькості до дому.

У групах з інклюзивним навчанням, окрім основного вихователя та його помічника, працюють додаткові фахівці для роботи з дітьми. Зокрема це асистент вихователя, а також спеціалісти з різних областей: логопеди, дефектологи, психологи, а також медичні та музичні працівники.

Для дітей, які не можуть самостійно пересуватися та потребують допомоги, надається асистент.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій