Комунальне підприємство “Київський метрополітен” ініціювало процедуру тендера на розширення робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії з вектором до житлового району Виноградар. Орієнтовна вартість закупівельного процесу дорівнює майже 14 мільярдам гривень.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Вартість була визначена за позитивним експертним звітом, отриманим після проведення державної експертизи. 28 травня 2024 року крайня дата подання пропозицій, а докладна інформація про тендер міститься на Prozorro – електронній платформі для публічних закупівель.

Нині вже споруджено правий перегінний тунель, довжина якого складає 1 250 метрів від станції Мостицька до Сирця. Окрім того, закінчено монтаж ключових структур вентиляційного вузла та частково виконано будівництво подвійних тунелів.

Міська влада згадала, що в грудні 2023 року КП “Київський метрополітен” розірвало контракт з АТ “Київметробуд” через несвоєчасне виконання робіт. Суд розглядає позов з приводу відшкодування частини передоплати

У «Київському метрополітені» підкреслюють, що спорудження метро на Виноградар є важливим міським проєктом, завдяки якому житловий масив та мешканці Подільського району матимуть доступ до надійного швидкісного пасажирського транспорту.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій