9 квітня міністр закордонних справ Китаю Ван Ї висловив намір Пекіна посилити стратегічне партнерство з Москвою, закликавши обидві країни прихильно ставитися до “чесності й справедливості”.

Китай та росія домовилися про зміцнення безпеки у Євразії: заява Лаврова

Під час зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї висловив свою готовність посилити стратегічне партнерство з Москвою. Ця заява була зроблена в контексті офіційного візиту Лаврова до Китаю, який тривав два дні, розпочавшись 8 квітня. Під час цього візиту Москва та Пекін намагалися зміцнити свої відносини, особливо в умовах тяглої війни росії проти України.

Лавров після переговорів з міністром закордонних справ Китаю заявив, що президент росії запропонував зміцнити безпеку в євразійському регіоні. Також Китай і росія домовилися розпочати діалог залучаючи інших зацікавлених сторін.

Тепер провину перекладено на НАТО та ОБСЄ

Лавров заявив, що НАТО та ОБСЄ виключені зі списку структур, з якими можна проводити змістовні переговори та домовлятися на основі балансу інтересів.

Останнім часом росія та Китай зблизилися, а їх стратегічне партнерство зміцнилося після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Сполучені Штати Америки та їхні союзники ввели санкції проти обох країн, відповідно до Москви за вторгнення в Україну.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій