Співробітники Служби безпеки виявили нелегальну діяльність підпільної політичної організації під назвою “Другая Украина”. Було затримано двох осіб, які є членами цієї групи, їх підозрюють у створенні контенту, що має на меті підрив авторитету України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Лідером цієї організації є Віктор Медведчук, який обвинувачується у зраді держави та наразі перебуває на території Росії.

Згідно з інформацією, активісти цього політичного проєкту у Києві розповсюджували відеоматеріали, які містили неправдиву інформацію про оборонні сили України, а також заклики до українців здатися військам Росії. Вони облаштували таємну відеостудію у своєму житлі на території Київської області для створення цих відеороликів. Готові матеріали відправляли на затвердження куратору з Російської Федерації.

Цим куратором виявився Денис Жарких, який раніше працював на телеканалах, пов’язаних з Медведчуком. Нині він є керівником організації “Другая Украина” у Москві. Він надавав дозволи на розміщення цих відео в інтернеті, включаючи вебсайт політичної організації, її соціальні мережі та YouTube.

За кожне відео учасники групи отримували гроші: готівку передавав родич директора групи “Другая Украина”.

Слідчі СБУ повідомили двом учасникам агентурної групи про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За цією ж статтею підозру отримав куратор групи – директор організації «Другая Украина» Денис Жарких.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій