Фестиваль “Київкінофест” відбудеться у столичному кінотеатрі “Жовтень” з 23 по 26 травня. Подія присвячена до святкування Дня Києва.

Організатори характеризують цей захід як “подорож у часі та просторі міста, що охоплює період від сьогодення до 1928 року”. Програма фестивалю цього року включає п’ять розділів: ретроспективні покази, новітнє кіно, лекції, художню виставку та ярмарок. Кураторство кінопоказів здійснює “Довженко-Центр”.

На церемонії відкриття представлять новітню цифрову версію стрічки “Сьомий маршрут” Михайла Іллєнка, датовану 1997 роком, а також короткометражний фільм Надії Парфан “Це побачення”.

У рамках фестивалю заплановано покази стрічок “Осяяння” режисера Володимира Денисенка та “Київські фрески” всесвітньовідомого Сергія Параджанова. Фіналом заходу стане ексклюзивний показ новітнього фільму Тоні Ноябрьової “Ти мене любиш?”, після чого відбудеться зустріч із творчою групою.

Кадр зі стрічки “Ти мене любиш?” Тоні Ноябрьової. Фото: FILM.UA

Додатково проходитимуть лекції від кінокритика Сергія Тримбача та журналіста Акіма Галімова. Відвідувачі матимуть нагоду оглянути експозицію творів художниць сестер Фельдман напрямку стрит-арт, а також відвідати ярмарок місцевих виробників. 25 та 26 травня заплановано концерт у ретро-стилі української музики від київських ді-джеїв.

Ще однією особливістю буде благодійний “Базар кіноплакатів”, де збиратимуться кошти на підтримку кінематографістів, які наразі служать у Збройних Силах України.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій