15-го травня в Ужгороді розпочався традиційний велопробіг під назвою “Шануємо пам’ять захисників України”. Захід триватиме протягом дев’яти днів і завершиться 23-го травня, у День Героїв України.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Цьогорічна група ветеранів-учасників подолає велоподорож протяжністю понад тисячу кілометрів, яка пролягатиме від Ужгорода до Києва, проходячи через Стрий, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Білу Церкву, Бородянку, Димер, Гостомель, Бучу, Ірпінь, Лютіж та Вишгород. В кожному з цих міст відбудуться церемонії з нагоди приєднання нових учасників.

Двоє досвідчених учасників, ветерани Іван Балашов та Анатолій Вересенко, які долучилися до першого велопробігу у 2020 році, знову візьмуть участь у цьогорічному заході.

Перед тим до благодійного заходу також доєдналися Генріх Пфістер, Микола Дидяк, Іван Шуста, Едуард Залеський, Андрій Поляк, а також п’ять цивільних осіб.

Метою “Велопробігу-2024” є демонстрація одного з методів відновлення ветеранів та вшанування пам’яті загиблих героїв.

У ході велосипедного марафону Український фонд ветеранів, що під керівництвом Міністерства ініціював кампанію зі збору коштів. Надходження від цієї акції будуть використані для фінансування ініціатив громадських організацій, які розробляють програми для реінтеграції ветеранів.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій