За словами помічника з космічної політики Джона Пламба, Міністерство оборони США не має можливості змусити SpaceX припинити надання послуг Starlink російським військовим на фронті, наприклад, шляхом створення “білого списку” для терміналів українських військ.

Міноборони працює разом з Україною та SpaceX для розв’язання питань щодо Starlink

Джон Пламб, відзначив, що Міністерство оборони не має можливості примусити SpaceX припинити надання послуг Starlink російським військам на фронті. Він зазначив, що робить усе можливе разом з Україною та Starlink, щоб вирішити побоювання України. 

Пламб підкреслив, що попит на Starlink виникає через його ефективність, і відповівши на питання про заходи SpaceX для запобігання використанню їхніх послуг зловмисними суб’єктами, він наголосив на їхній партнерській співпраці. Пламб також заявив, що Пентагон працює разом з Україною і SpaceX, щоб забезпечити необхідні послуги Україні та запобігти їхньому використанню російськими силами.

Starlink у росіян

Згідно з інформацією, російські військові в Україні використовують термінали Starlink, що було підтверджено Головним управлінням розвідки Міноборони України. Однак Ілон Маск, власник SpaceX, заявив, що офіційно термінали не продавалися російським окупантам. З усім тим, у російських військових виникають проблеми зі зв’язком, навіть при наявності терміналів Starlink, які, за даними Bloomberg, доступні на чорному ринку по всьому світу.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій