Київська влада прийняла концепцію відновлення енергетичної системи столиці, в якій передбачено будівництво додаткових шести міні-ТЕЦ на доповнення до тих трьох, що вже функціонують.

Ці нові міні-ТЕЦ плануються збудувати за сучасними газовими турбінами та газопоршневими установками. Вони будуть розподілені по всьому Києву та наближені до споживачів.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва під час пленарного засідання, такі турбіни є більш ефективними порівняно зі старими котлами. Вони мають менші втрати теплової енергії, можуть працювати в режимі часткової потужності, адаптуючись до попиту на енергію.

Крім того, вони вимагають менше витрат на утримання та мають менші викиди. Ці турбіни можуть буквально за дві-п’ять хвилин запускатися на повну потужність.

Для гарантованого електрозабезпечення міста планується встановити невеликі когенераційні установки з потужністю від 2,5 до 15 МВт на основних котельнях.

Загальна вартість будівництва шести нових міні-ТЕЦ оцінюється в 1,2 млрд євро, а термін реалізації проекту складає 12-15 років. Перший етап передбачає забезпечення безперебійним постачанням тепла для близько 300 000 киян до кінця поточного року.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій