Ще до завершення будівництва Подільського мосту, чиновникам, які беруть участь у його зведенні, висуваються звинувачення у фінансових зловживаннях. Нині з’явилася інформація про можливе перевищення витрат на оренду обладнання на суму в 24 мільйони гривень, що стосується керівника компанії-генпідрядника.

За даними прокуратури міста Києва, розслідування виявило, що у квітні 2017 року було підписано угоду між комунальним підприємством, відповідальним за будівництво транспортних споруд, та генпідрядником на проведення робіт по об’єкту “Будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро у місті Києві”.

У червні 2023 року були підписані акти про прийняття виконаних будівельних робіт, які включали витрати на використання техніки та механізмів. Вартість оренди техніки мала бути визначена згідно з нормами ДСТУ, які лягли в основу проєктно-кошторисної документації.

Втім, згідно з висновками будівельно-технічної експертизи, витрати на оренду обладнання були завищені на понад 24 мільйони гривень.

На даний момент керівнику генпідрядної компанії оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів у великих розмірах (згідно з частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України), і вирішується питання про вибір запобіжного заходу.

Розслідування продовжується.

Варто зазначити, що у цій справі вже було направлено до суду обвинувальний акт стосовно в.о. директора КП, який також підозрюється у завданні збитків на суму 6,5 мільйонів гривень через закупівлю піску для будівництва мосту. Цікаво, що цей чиновник прийшов на посаду у квітні 2023 року, а вже у вересні отримав підозру.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій