Прокуратура Київської області висунула звинувачення проти двох осіб, які підозрюються у сприянні перетину держкордону військовозобов’язаними чоловіками.

Про це інформує пресслужба відомства.

За результатами розслідування, один з підозрюваних, обіймаючи посаду виконавчого директора місцевої благодійної організації на Київщині, створив механізм для виїзду чоловіків призовного віку за межі країни.

Схема передбачала, що за його наказом співробітниця організації оформляла необхідні документи, які дозволяли включити чоловіків до бази даних “Шлях” як водіїв, що нібито займаються перевезенням гуманітарних вантажів, що в подальшому давало можливість їм вільно перетинати кордон.

За таку послугу бажаючі сплачували 40 тисяч гривень. Деякі з військовозобов’язаних чоловіків, які скористалися “послугами” підозрюваних, не повернулися до України. В суд було подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Згідно з частинами 2 та 3 статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), обвинуваченим загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін до дев’яти років. Правоохоронні органи продовжують встановлювати інших осіб, причетних до цієї незаконної схеми.

Вам також може сподобатися

Більше від автора

+ Немає коментарів

Додайте свій